WF25YL

Tanács a múltból a maiaknak

A politikával fűszerezett élet csak humorral fogyasztható. dr. Solymosi Péter

* * * * *

Már megint Zugló-Nagykovácsi járat. (Írni kéne a BKV-nak, hogy a 29-es, ha már elmegy a Szentlélek térig, igazán továbbmehetne a Róbert Károly krt-on Zuglóig).

Az előző levelemet, a pillanat szülte, ez a mostani ugyan az elvárásoknak nem megfelelni akaróan, de tulajdonképpen felkérésre született, de még sincs ellenemre.)

Mindig ott van, ahol történik valami - Tudósítás Berlinből

Én már 8-án repültem Bécsből, ahol nagy meglepetésemre a tranzitban találkoztam a két fickóval, egy géppel mentünk. Kiderült, hogy aznap estére valamilyen vacsorára hívták meg őket Berlinbe. Azt sem tudták mi lesz, csak azt mondták nekik, hogy Gorbacsov és a Németh Miklós is ott lesz! Mondom mi a fene ez? Mutatják, hogy a „Cinema for Peace” Alapítvány ( www.cinemaforpeace-foundation.com / hívta meg őket a Hotel Adlonba a Brandenburgi kapunál.

Címke: 

Csodálatos hang, csodálatos népdalok

Egy kedves kislány, Ladányi Bíborka énekelt külföldi vendégeinknek a Trendl házban.

Az „Üdvözlünk Szabadság – 25 Évvel Később” című programunk hazai és külföldi résztvevői örömmel hallgatták Bíborkát csütörtök este a vacsora előtt.

Köszönjük Bíborka a vendégek nevében is.

Szomolányi Attila

Ui. Köszönjük Bedő Gyöngyike segítségét.

Címke: 

Parevo Documentary Film Festival - Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

25 évvel a demokratikus átmenet után

PAREVO 2.0 - 2014/2015

A demokratikus átmenetet és az azóta eltelt 25 évet mutatjuk be történelmi és filmes eszközökkel, tematikus filmfesztiválok és előadás sorozatok formájában a közép-kelet európai régióban. A Parevo 2.0 projekt legfontosabb célja, hogy a Visegrádi országokban elősegítse annak a társadalmi gondolkodásnak a fejlődését ami a történelmi tények értelmezését eltávolítja az aktuális politikai erőtértől és ezzel elősegíti a demokratikus európai társadalmi és történelmi tudat megerősítését.