Pódium

Keresztény holokauszt zajlik világszerte

A keresztény a legnagyobb üldözött vallási közösség a világon, és a történelem folyamán soha nem öltek meg annyi Krisztus-hívőt, mint napjainkban. Az üldözés számos országban keresztények százmillióit érinti – derült ki Győrfi Károly, a „Keresztényüldözés a 21. század elején” című̋ könyv szerzőjének előadásából.

Vendégünk lesz Prof. Dr. Jánosi Zoltán a Kölcsey Társaság elnöke

A Kölcsey Társaság Fehérgyarmat központtal bejegyzett közhasznú kulturális szervezet, mely az elsők között jött létre a magyarországi civil szervezetek sorában.

A Társaság célja Kölcsey Ferenc és műve, különösen a Hymnus kultuszának fenntartása illetve elmélyítése. Ennek érdekében társaságunk könyveket ad ki, programokat rendez és emlékhelyeket tart fenn Magyarországon és Romániában. Társaságunk kezdeményezésre vált január 22-e a Magyar Kultúra Napjává.

Címke: 

Ég, föld és víz című kiállítás

Az alkotók és a Linum Alapítvány szeretettel meghívják Önt, családját, barátait

2015. december 4-én 18 órára

az Ég, föld és víz című kiállítás megnyitójára

Darvas Gábor fotói
Darvas László fotói, képei, grafikái

Megnyitja: Sipos Endre festő és művészetfilozófus

Közreműködnek a NAMI tanárai és diákjai

A kiállítás helye: Öregiskola Közösségi ház és Könyvtár
2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 78.

Gondolatok a szabadságról – képek a vasfüggönyről

Ezzel a címmel tartott a Pódium egy egész estét betöltő, filmvetítéssel egybekötött beszélgetést 2014. szeptember 8-án az Öregiskolában.

A Pódium két alapítója, dr. Solymosi Péter és Szomolányi Attila két nagyszerű előadót hívott el: Nagy Lászlót, a Páneurópai Piknik '89 Alapítványi titkárát, és Szalay Péter Balázs Béla-díjas dokumentumfilm rendezőt.

Négy éves a PÓDIUM Önöknek köszönhetően

4 éves a PÓDIUM. Ez több mint negyven alkalmat jelent.

Köszönjük Önöknek, hogy eljöttek, köszönjük támogatásukat, érdeklődésüket. Ezzel tartották, tartják életben a pódiumot. – Ezekkel a mondatokkal üdvözölte Szomolányi Attila a vendégeket. Majd bemutatta a másik ötletgazdát, dr. Solymosi Péter.

A következő kérdésekkel, megállapítással tért rá az est programjára: Mi is a szabadság? Valami nagyon értékes dolog egyeseknek. Felesleges-e beszélnünk róla? Eleget beszélünk róla?