Várakozás - Ajándék advent harmadik hétvégéjére

Megyek az esti utcán. Hirtelen megpillantom az adventi fényeket az ablakokban, a fákon. Észreveszi mindenki őket?

Hitének, világlátásának megfelelően ki, ki kérdéseket tesz fel magának. (Ha veszi a fáradtságot ebben a „rohanó” világban). Mire várunk? Mit szeretnénk? A kérdések nem változnak. A válaszok kortól, tapasztalattól függően igen.
Van valami titokzatos, sejtelmes ebben az időszakban. Csodákra várunk? A kisded megszületésére? Nagy dolgokra? Vagy csak apró örömökre? Meglepetésekre?

Az inkubátorház (Öregiskola) lefüggönyözött ablakaiból némi fény szűrődik ki. Az egyik függöny melletti rés bepillantást enged a benti történésekre. Egy női alak díszíti a színpad elejét. A látvány kíváncsivá tesz. Bemegyek.

Napokkal ezelőtt ezt a helyiséget nagy teremnek hívtuk, ahol különböző programokat, rendezvényeket bonyolítottunk le. Most egy megváltozott helyiségbe lépek be. A pódiumot előre tolták az ablak előtti kisebb helyiségbe. Körülötte három oldalon fekete függöny log, ahogy ezt a városi színházakban megszoktuk. Micsoda ötlet – mondom magamban

A falat ünnepi tapéták díszítik. Az Öregiskola egyik munkatársa helyezi el gondosan, ízlésesen a fenyőágakat, karácsonyi díszeket a dobogó nézőtér felőli oldalán. Micsoda ünnepi dekoráció! – egészítem ki korábbi gondolatomat.
Ez igen! – mondom az ott dolgozó hölgynek. Tökéletes ünnepi helyszín a szombati karácsonyi koncerthez! – folytatom dicséretként.

Még néhány kérdést teszek fel akkor este. Másnap tovább „nyomozok”. És az eredmény? Egy ötlet, néhány tettre kész ember, akik összefogtak, és ajándékot készítettek nekünk.

A meglepetés sikerült! A termet most már Nagykovácsi színháztermének hívhatjuk.

Köszönjük az ajándékozóknak, megvalósítóknak: Ernei Júlia, Illés Gabriella (bár ő csak nagyon keveset csinált saját bevallása szerint), Tompai Ildikó, Vezér Eliza és Görgényi Gábor.

Csapatmunka volt. Gratulálunk.

Szomolányi Attila sokak nevében

Ui. A hétvégét követő hétfőn este rendeztük a soron következő pódiumot, ahol a SZERETET volt a téma. A fent felsorolt hölgyek és úr a maguk módján így fejezték ki szeretetüket. Köszönjük.
 

Dátum: 
2016. december 17. 18:00