Mit is jelképez ez a kedves tavaszi virág, a nárcisz?

Mit is jelképez ez a kedves tavaszi virág, a nárcisz?

Mi is az a hospice?

Bizonyára kevesen tudják, mert kevesen jöttek el pénteken (április 13-án) a kápolnához. Igaz, nem a legszerencsésebb időpont, munkanap, kora délután.

Azért jó volt látni a gyerekeket az iskolából, sárga hospice pólóban, ahogy figyelmesen hallgatták a beszédeket. Talán megmaradnak a hallottak!

Bevallom, én is most voltam először, de ha tehetem, elmegyek ősszel a nárcisz ültetésre és jövőre a nárcisz futásra is. Fontos, hogy ráébredjünk, sokan szorulnak segítségre körülöttünk. Vegyük észre őket és tegyük meg, ami tőlünk telik.

Nem kell nagy dolgokra gondolni! Ez járt a fejemben, amíg a kápolnától, az Öregiskoláig sétáltunk.

Ezt jelképezi a sárga nárcisz. A segítséget, az odafordulást. Rohanó világunkban sajnos bármikor kerülhetek én is, Ön is kedves olvasó olyan helyzetbe, hogy jól esne egy szó, egy mosoly, egy kézfogás. Amíg tudjuk, adjuk ezt meg a rászorulóknak, növelve az esélyt, hogy majd mi is megkapjuk valakitől!.

Az Iskolánál kis kiállítás fogadott bennünket a gyerekek rajzaiból. Jó volt látni, hogy érzik, tudják, miről van szó! Még tudják, még nyitottak. Ne engedjük, hogy a rohanó ÉLET pár év alatt bezárja ezt a nyitottságot. Jusson eszünkbe, ha másról nem, a sárga nárciszról és legközelebb jöjjenek el! Nem sok az a félóra!

Dr. Muszbek Katalin (Magyar Hospice Alapítvány vezetője) írta (ő sem tudott ott lenni, levelet küldött): " Virágozzék minél több településen a nárcisz a Méltóság Mezeje program keretében. Épüljön be szemléletünkbe az elesettek, betegek támogatása. Jusson el a reményt adó segítség minden rászorulóhoz, hogy emberi méltóságunkat mindannyian megőrizhessük."

Török István