Linum tevékenysége - 2016

Az elmúlt években a már jól „bejárt” területeken folytattuk tevékenységünket.

Az én pódiumom

Meghatottan készültünk a szeretetről szóló 64. pódiumra decemberben. Kiemelkedő embereket, személyiségeket láttunk vendégül az elmúlt évben is. A nagykovácsi meghívottak mellett „külföldiek” is elfogadták meghívásunkat. Büszkék vagyunk arra, hogy rövidesen a 70. születésnapot ünnepelhetjük
Az eddig pódiumok felsorolása a mellékletek között található.

Lengyel-magyar ’56 címmel ünnepi műsort rendezünk Az én pódiumom sorozat keretében a nagykovácsi Öregiskolában 2016. október 10-én 19 órakor.

http://linumfoundation.eu/cikk/lengyel-magyar-56-visszapillantas-az-unne...


Tisza István, a mártír miniszterelnök
címmel kiállítás rendeztünk az Öregiskolában, amelyet Milisits Máté művelődéstörténész nyított meg 2016. április 18-án 18 órakor .

Rendező, támogatók: Linum Alapítvány, Öregiskola, Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata, Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely, Tisza István Nemzeti Kör.

A kiállításról szóló méltatás a mellékletek között található:

Nárcisz program a Sebestyén kápolnánál
2009-ben ültettünk először nárciszokat az általános iskolásokkal közösen a kápolna előtti egyetlen kis virágágyba. Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Hospice Alapítvánnyal, és az önkormányzattal együtt sikerült meghonosítanunk a nárcisz mozgalmat, ami a mások tiszteletéről, a szeretetről szól.
2016-ban is tavasszal, és ősszel jöttünk össze a Szent Sebestyén kápolnánál kialakított virágágyaknál. Minden évben egyre többen csatlakoznak programjainkhoz.

Nagykovácsi Önkéntes Segítők
Jó néhány éve hoztuk létre a helyi hospice csoportot néhány önkéntessel. Majd további igények megjelenése után alakítottuk meg a Nagykovácsi Önkéntes Segítők csoportját. Múlt évi tevékenységünkről a mellékelt táblázatban találhatnak adatokat.

Visegrád 25 – Linum 15
A kettős évforduló alkalmából a fenti címmel ünnepi visszaemlékezést tartottunk 2016.szeptember 3-án délután 5 órakor a nagykovácsi Öregiskolában (2094 Nagykovácsi, Kossuth u. 78.).
Megnyitotta: Kiszelné Mohos Katalin Nagykovácsi polgármestere
A Linum történetét vendégeinkkel, és barátainkkal közösen elevenítettük fel.
A program ünnepélyességéhez csángó vendégeink és ifjú művész barátaink járultak hozzá.

A mellékletek között egy összefoglaló található a rendezvényről.

 

 

Dátum: 
2017. január 25. 19:15