Idén is elmegyünk Budapestet megénekelni!

Kedves Barátaim, Ismerőseim,

Idén is elmegyünk Budapestet megénekelni!

Az előbbi évek tapasztalatából, idén változtatunk egy kicsit. És pedig, nem a villamoson énekelünk, hanem az Ország Karácsonyfájánál, és a Jézuska Jászolnál. 2016. december 18-án vasárnap, kicsiket és nagyokat nagy szeretettel várok 17.30-kor, a Parlament előtt felállított Ország Karácsonyfánál.

Sok csángó él Budapesten. Sokan élünk itt családjainkkal, szeretteinkkel. Szívünk nagy részét ez tölti be. De ha itt a Karácsony. Felelevenednek a gyermekkori élményeink. A belénk ivódott szokások, hagyományok. Megtelünk mondanivalóval. Kívánnivalóval. A velünk együtt-élőknek adni akarunk. Szeretettet. Megbocsátást. Jó kívánságokat. Hogyan is tehetjük ezt. Ha nem megyünk házról-házra. Ha nem kérdezhetjük kipirosodott arccal Szentestén az ablak alatt: Szabad-e énekelni.

Gyertek velünk.

Énekeljünk. Adjunk egymásnak. És adjunk azoknak, akikkel találkozunk. Örömet. Az énekeink által. Gyertek, és énekeljünk együtt.

Ha csángó vagy, gyere azért, hogy érezd az otthont! Egymás között beszélhetünk a nyelvezetünkön, ami összeköt minket. És milyen jó érzés testvérként tekinteni a másikra. Ha nem vagy csángó, gyere azért, hogy megérezd milyen lehetett nekünk. Innen ezer kilométerre. Néha méteres hóban, kicsinke gyermekként, csapatokba bolyongva a faluba. Házról-házra. Boldogan.

Tudunk adni. Ha sokan vagyunk. És együtt akarjuk.

A bőrünk felpezsdül. A szívünk együtt fog verni. És a dalaink egybe csengnek. Ne félj, hogy nem tudod a dalt. Hozom őket, leírva. Könnyen bekapcsolódhat bárki.
Találkozzunk a fa alatt!

Hájtok Tükes Válünk, szabad énekelni!
 

Dátum: 
2016. december 14. 22:00 - 2016. december 18. 23:00
Címke: