Gondolatok a 70. Pódiumról

G. Furulyás Katalin

Szinte hihetetlen a szám. Az ötvenedik pódiumon is megilletődve mondtam el, nagy tisztelettel adózom a szervezők kitartása előtt. „Szabad emberek, szabad idejükben, szabad elhatározásukból összejönnek, és jó dolgokkal foglalkoznak, olyan dolgokkal, amit maguk és maguk számára elhatároznak. Értéket teremtenek, közösségi alkalmat hoznak létre, gondolkodtatnak, tanítanak, művelnek, ráeszméltetnek, megláttatnak dolgokat, a Pódium igazi, veretes polgári kezdeményezés, polgári jószág. Polgári, mert igényes, nyitott, és szabad.”

A 70. pódium vendége Balanyi Bibiána volt, a Mensa International elnöke. A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi klubja, mintegy 140 ezer taggal szerte a világon, akiknek 2 százaléka Magyarországon él. A "legszínesebb szürkeállománynak" bárki tagja lehet, aki elmúlt 17 éves, és a Mensa intelligenciatesztjén az emberek 98 százalékáénál magasabb IQ-értéket ér el, azaz benne van a felső két százalékban.

A Mensa nem kötelezi el magát egyetlen ideológia, filozófia, politika vagy vallás mellett sem, és semmilyen közös véleményt nem erőltet a tagjaira.

Köszönjük, hogy együtt lehettünk a 70. pódium estéjén.
*
Bonifertné Bodroghi Csilla, az est háziasszonya

Mi lehet az összefüggés a menza és a Mensa között? Aki eljött 2017. június 19-én a Pódium 70. estjére, megtudhatta a választ és még sok minden más izgalmas dolgot a hazai legintelligensebb embereket képviselő Mensa HungarIQa Egyesület tagjától, Balanyi Bibiánától. Nem elég, hogy ez a szimpatikus fiatal hölgy 10 évig a magyar egyesület elnöke volt, 2009-ben nemzetközi babérokra tört: előbb fejlesztési igazgató, majd 2015-ben a nemzetközi Mensa elnökévé választották..

A Pódiumon pedig megosztotta velünk a jó hírt: pár napja újra bizalmat szavaztak neki egy nagyon erős svéd ellenfél ellenében, és újra ő vezetheti a világ kiemelkedően magas intelligenciahányadossal rendelkező emberek társaságát.

*
Mensa International https://www.mensa.org/
Mensa HungarIQa https://mensa.hu/
 

 

Dátum: 
2017. szeptember 02. 20:00