Dr. Rigó Péter volt a pódium vendége

... és akkor megérkezett a „törökbálinti különjárat” ahogy Attila nevez bennünket.

Reméljük, Nektek is öröm minket látni és tudni, hogy a Pódium jó híre eljut a „szerpentinen” túlra is, eljönnek messze földről meghallgatni azt a bátor és különleges személyt, aki nagy bizalommal megosztja velünk élményeit, tapasztalatait, érzéseit és tudását.

Így történt ez múlt hétfőn is, ahol dr. Rigó Péter pszichiáter lenyűgöző előadását hallhattuk.
Már a címe: „Köztetek lettem bolond„ is nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és azt sugallta nekem, hogy őszinte vallomást fogunk hallani.

Nem csalódtam.
Laikus lévén nem volt hátrány, hogy az „aldehid-dehidrogenáz enzim” volt az egyedüli szakszó (mellesleg erről meg pont Nagykovácsi fele az úton beszélgettünk, hogy szegény távol-keletiek hogy jártak az alkohollal…), ezért az előadás teljesen követhető, érthető, élvezhető volt, és az életünk legeslegfontosabb területeit mind érintette.

Számomra elképzelhetetlen kihívással járó munkát végez dr. Rigó Péter is, amit elismerésem jeléül ezzel az idézettel jellemeznék :„Soha, de soha ne mondj le senkiről, mindig van változás!” (J. C. Gibson)

Jó volt látni, hogy a pódiumon álló Ember olyan kegyben részesült, ami által megtalálta életében a flow (Áramlat) élményét és munkájában nap, mint nap élvezhet.

Az est témájának lényege pedig számomra: „Keresd életed értelmét, legyenek céljaid, és nem lesz szükséged narkotikumokra!” A család, a szerelem, a szeretet, az odafigyelés, a szolgálat, a mozgás, a feladat, a művészetek, a kreativitás mind-mind olyan élményt adhatnak, ami éppoly módon felemel, mint az élvezeti szerek, de hatása jó esetben tartósabb és nem romboló.

Ebben van nagy felelősségünk, nekünk szülőknek, hogy megmutassuk Gyermekeinknek ezeket a tudatos választásokat. 

Gyorsan le is csaptam a bemutatott filmre, hogy elsősorban családomban, aztán a törökbálinti iskolákban megmutassam.

Talán legyen ez a záró gondolatom:
„ A gyermekeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsátani” (Rudolf Steiner)

Hálásan köszönjük a Pódium fő –és mellékszervezőinek szíves vendéglátását!!!!

Weisz Csilla
 

Dátum: 
2016. június 13. 23:30