Az én pódiumom - Elkezdődött a 9 évad

Nagykovácsi fiatalok a 81. Pódiumon

Tanka Eszter

"Nagyon jól éreztem magam a közösen eltöltött kb. 2 órában. Örülök, hogy megismerhettem a pódiumon résztvevő másik 3 fiatalt. Azóta a héten már találkoztam Marcival reggel a buszon, végig beszéltük az utat egészen a János Kórházig; Cili pedig körbeírta a kis csapatnak, hogy szombaton itt zenél Nagykovácsiban. Ez a pódium tehát összekötött bennünket, remélem, a jövőben is lesz alkalmunk találkozni egymással - akár különböző Nagykovácsi rendezvényeken.

A munkám miatt korán reggel már úton vagyok, és csak este érek haza, sőt sokszor vagyok külföldön, így az is jó érzés volt, hogy újra egy nagykovácsi rendezvényen lehettem, az itteni közösség részeként.
Külön öröm, hogy a hallgatóság is élvezte a kis beszélgetésünket. Pozitívak voltak a visszajelzések és sokan részt vettek a kis eseményünkön.

Köszönöm Attila, hogy ennek részese lehettem, és fontosnak tartom azt, hogy a Pódiumok során a jövőben is legyen lehetőség arra, hogy a fiatalok is megmutathassák magukat. Sok fiatal tehetség él itt a falunkban, a pódium összehozhatja őket. A jó ötletek egy közös beszélgetéssel kezdődnek – szóval ki tudja, hogy mit hozhatnak még ezek az ismeretségek.*

Borbély Márton

Jó volt a Pódium kapcsán újra találkozni régi ismerősökkel. Számtalan emlék tört elő a múltból, és szép volt, hogy minden nehézség nélkül újra fel tudtuk venni a fonalat többekkel. Eszter ügyesen moderálta az estét, pedig egyáltalán nem volt könnyű dolga, de igyekezett megkeresni az átkötéseket a különböző témák és szereplők között. Számomra idegen volt a személyünket körüllengő "példaképek, kiválóságok" szag. Nem tartom magamra nézve érvényesnek. Az ilyen direkt elitizmustól zavarba jövök, és nem szeretem. Nem vagyok több, mint mások, legfeljebb szerencsém volt sokmindenben az életben. Jómagam azért teszem, amit teszek, mert hiszek abban, amit csinálok.

Többeket kérdeztem, hogy mennyire állt össze, amit este kaptak, mennyire volt kerek ez a történet. Sokak elmondása alapján: élvezték, és ennek igazán örültem. Nem lett volna rossz, ha (akár a buzdításunk hatására) több interakció van a pódium és a közönség között, illetve ha több fiatal jön el. Így kicsit a különböző generációk egymás közötti párbeszédévé, bemutatkozássá vált. Ami egyébként szintén hatalmas dolog, csak más.

Nagyon jól éreztem magam, érdekes volt, amit a többiek átadtak. Külön kiemelném az este személyességét, ami különösen igaz volt az előtte és utána lévő beszélgetésekre. Nekem ezt adta a hétfő.

Köszönöm a meghívást!"

Marsall Cili

Köszönöm a meghívást, nagyon jól éreztem magam a 81. Pódiumon. Inspiráló volt számomra a nálam néhány évvel idősebbek történeteit meghallgatni. Jó volt hallani, hogy a mai fiataloknak is vannak céljaik, amiért küzdenek és kitartó munkával el is érik azokat.

Jó volt a hangulat, és a közönség visszajelzése alapján úgy tűnik, a zene is. :)) Örülök, hogy ott lehettem."

 

Dátum: 
2018. október 05. 11:30