Az első felvonás – Békás tó 2017. október 14.

A NATÜ munkatársai a megelőző napokban „járhatóvá” tették a Tinódi utca felőli bevezető utat, hogy a munkához szükséges járművek, eszközök megközelíthessék a tavat.

Szombat reggel gyönyörű napsütés fogadta a Békás-tóhoz érkezőket.

Szücs László (ÖKO-HÍD Bt.) vezetésével közel száz önkéntes dolgozott reggel kilenctől délig.

A Készenléti szolgálat csapata Honti Zoltán vezetésével letört, lelógó faágakat fűrészelt, vágott le. (Mindenütt ott vannak, ahol segíteni kell!)

A Regnum Marianum és a cserkészek csapatai összeszedték a „hulladékot”, és a tó partján tervszerűen felhalmozták azokat. (Ezzel egy időben a Regnum Marianum csapatából néhányan a Sebestyén-kápolnát takarították ki.)

A többiek is hasonló feladatokat végeztek el korra és nemre való tekintet nélkül.

A megéhezettek zsíros és lekváros kenyérrel csillapították éhségüket. A szomjasak pedig Grubics György, illetve később Kemenes Gábor atya által hozott teát kortyolgatták.

Mindenki mosolygott. Mindenki jókedvű volt. Elvégezték a rájuk bízott, önkéntesen vállalt munkát. Tettek valamit a közösségért!És senki nem panaszkodott.

Munkájuk eredményeként „kitisztult” a Békás tó medre.

A parton több hallomban levágott, összegyűjtött faágak, gallyak magasodtak. Ezeket még a nap folyamán, illetve a következő napokban elszállította a Zöld Moszkvics csapata.

Köszönjük a következők támogatását, munkáját: Grubics György, Kemenes Gábor plébános, Kispatak óvoda, Linum Alapítvány, NK Cserkészek, NK Önkormányzata, Regnum Marianum, NK Tévé, Készenléti szolgálat, Zöld Moszkvics…és még sokan mások.

Folyt. köv.
 

Dátum: 
2017. október 27. 20:30
Címke: