A marosvásárhelyi tragédiáról

Kincses Előd a pódiumon

Hely: Nagykovácsi, Öregiskola

Idő: 2011. március 14.

Ha nagyon tömör szeretnék lenni, csak annyit írnék: aki ott volt, annak nem sokat mondhatok, aki nem volt ott, annak sem!

Ha bővebben?

Mi, utcabeliek (régi vásárhelyiek akkor is utcabeliek, ha a város másik végén laktunk) szembe sem nyaltunk, nemhogy valakinek a háta mögött.

Döbbenet 1.

Nem rég. Nem rég? Kincses Előd felhívott, hogy van-e kedvem megnézni lánya versenyfilmjét Budapesten az Urániában. Persze, mondtam én, olyan sokszor dobtam el feleslegesen magamtól két órát, hogy egy vásárhelyi csemetéért miért ne . legfeljebb alszom egyet - gondoltam én. A sötét teremben egyre világosabb lett, hogy életem egyik legnagyobb filmélményét élem át. Én.

Döbbenet 2.

Március 14. Nagykovácsi. Öregiskola. Az Én Pódiumom - rajta dr. Kincses Előd. Snitt. Vége az előadásnak. Jön, hogy sírjak a bánattól és az örömtől is. Előd majdnem semmit nem mondott az életveszélyről, a cserbenhagyásról, a kitaszítottságról, a gyűlöletről, ami őt érte, éri, és mindezt akkor, amikor az emberek nagy része már azért is behajtja az elismerés aranyát, ami még eszébe sem jutott, nemhogy cselekedte volna. Hiába! Csak nagy ember tud kicsi lenni! Világversenyen elért sikerek esetén szokták a riporterek azt mondani, hogy ma jó volt magyarnak lenni. Nekem akkor is jó volt magyarnak lenni, amikor a világbajnokságon futballban 6:0-ra kikaptunk az oroszoktól, csak egész éjszaka bőgtem. Március 14.-én is nagyon jó volt vásárhelyinek lenni Nagykovácsiban.

Köszönöm Előd, köszönöm Nagykovácsi!

u.i.: Még a nagy szeretettel kínált finom pálinka sem tudott boldogság ittasságomból kijózanítani.

U.i. Bocsánat, még egy... Bűneinket (nincs olyan nép melynek ne lennének) reggel, délben, este mutatja a magyar televízió. Az ellenünk, a létünk ellen tett gazemberségeket éjfél után mutatta a Duna TV az alvó országnak...

Szeretettel: Csizmadia Béla.

Látta: Cs.K.

Meghívó

Az én pódiumom: „A fekete márciusról – Történelem óra Erdélyről”. 2011. március 14-én 18:30-kor

dr. Kincses Előd a pódiumon
(Marosvásárhely, Budapest)

Szeretettel várjuk az érdeklődőket.